mandag 8. juni 2009

Flåm

Vi bestemte oss kjapt i går kveld; denne helgen ble finere enn forventet ang været så hvorfor ikke ta en overnatting på Flåm?! Vi har flere ganger kjørt forbi stedet og sett at campingplassen ligger flott til der, og tenkt at der må vi bo en gang. Som tenkt så gjort, alt er jo klart i Rigmor for tur, så lørdag morgen raidet vi kjøleskapet i heimen og satte avgårde mot Flåm :-)

Flåm Camping er en utrolig flott plass, servicehuset var delikat og lekkert, og vi kan virkelig anbefale plassen. Gå inn på linken og kikk på hjemmesiden til campingplassen.

Det er så utrolig lettvint å rigge til bobil istedenfor den gamle campingvogna vi hadde før! Da var det noen gamle støttebein som måtte ned, bilen måtte som oftest hektes av.....mye tyngre alt sammen! Nå er alt gjort på noen få minutter; plugg inn strømmen, sett på kjøleskapet, ut med markisen, frem med teppet, stolene og bordet og vi kan slenge oss ned og nyte. ^--^

Vi bestemte oss for å ta Flåmsbana kl fire, og da var vi utrolig heldige! For sammen med oss reiste det et brudefølge som skulle av på Vatnahalsen og feire kvelden på hotellet der, og da vi gikk ut for å kikke på Kjosfossen med huldra dansende til musikk, strømmet det festkledde folk ut og jeg er sikker på at brudeparet fikk noen flotte bilder med fossen i bakgrunnen! Og glemte å si at det var blå himmel og strålende sol i tillegg.....
På vei hadde så godt som alle turistene gått av på Myrdal, og det var nok ikke mer enn 5-6 passasjerer på vei nedover, det vil si god plass!!

OT laget middag til oss, og så ruslet vi inn til Flåmsbrygga og inn på Ægir Bryggeri. Det er iallefall som kan anbefales!!!!! Noe så lekkert! Gjennomført stilig!!! Jeg legger ut noen bilder tatt fra hjemmesiden deres.... for det er vanskelig å beskrive stedet, det må bare oppleves!
Etter litt deilig hjemmebrygget øl, ruslet vi opp til Rigmor igjen, og avsluttet kvelden med noe vi alltid gjør.....øl og jeger, og yatzy ^-^

Dagen etter kjørte vi til Aurland for å se om det var et mulig overnattingsted for en senere anledning, men det var det ikke.
Deretter begynte vi på hjemreisen, men svingte av til Undredal, et morsomt lite sted med 120 innbyggere og en stavkirke.....vi så stavkirken men gikk ikke inn. Til og med "campingplass" har de! Dvs et lite jorde med plass til å campe på, uten noe annet....det fristet iallefall ikke! Men kjekk å ha!
Vi kjørte videre til Voss og stoppet som vanlig for å spise softis ved vannet og se på livet, alltid masse mennesker der.
For å gjøre hjemreisen komplett tok vi en avstikker til Mestad Camping, 5 km fra Evanger, vi har ofte lurt på om dette kan være en aktuell overnattingsplass for oss, men veien dit var dårlig og lang, så selv om hjemmesiden deres lokker med hytter og sanitæranlegg av høy standard og av nyere dato, så fristet det ikke akkurat.

Etter det var det ikke så mye annet å gjøre enn å kjøre hjem til Flaktveit, men Flåm ga virkelig mersmak og hit skal vi helt klart tilbake til! Vi kan bla ta båt ned til Gudvangen, eller en bretur :-)











Bildene er hentet fra http://www.aurland.com/ sine bilder fra åpningen i 2007.


1 kommentar:

  1. Heisann...føler nesten eg har vært med dere på turen, etter å ha lest reiseskildringen - du er kjempeflink å skrive Siw ;)
    Skjønner Rigmor`en er blitt en go`venn - og enkel å ha med å gjøre i tillegg....kan man ønske mer? Have fun;)
    Smil fra Grethe og Ove

    SvarSlett