tirsdag 19. juli 2011

Danmark - utlandet!!

Idag ble det full gass helt til tyskegrensen!! Det eneste vi gjorde i Danmark var å fylle diesel...... ikke så mye billigere enn hjemme igrunn.

Så vi stoppet på grensen for å hamstre drikkevarer - for det er helt klart billigere enn hjemme!!!! Det letteste er å stoppe på Skandinavian Park, det ligger rett ved autobahn - og har det som trengs av både mat og drikke. 160 danske for 3 brett med Tuborg/Carlsberg er ikke akkurat dyrt..... og vi er litt glad i jägermeister, så vi kjøpte likegodt en 1,75 l flaske - så holder det til reisen iallefall ;) (Skal tross alt være borte i 4 uker.....!! )
Og den betalte vi 195 danske for. Ikke blodpris det heller nei! Hjemme koster den det samme for 0,35 l - snakk om forskjell!!!!!

Derfra ble det autobahn til Egestorf - et lite tettsted mellom Hamburg og Hannover. Det var her jeg overnattet på våre sommerturer til Italia på 70-tallet. Tror nok ikke byen har forandret seg stort siden det. Jo - det har jo

   Wohnmobilstellplatz
forresten fått en bobilplass, "Wohnmobilstellplatz bei Naturerlebnisbad Aquadies"! Se bildet over. Det ligger rett ved "naturopplevelsesbadet" Aquadis - flott turområde - og da vi skulle dra dagen etter strømmet det folk til, piknikk med familie, venner og klassetur.

Greie plasser med eller uten strøm, tømmemuligheter og om morgenen kom bakerbilen med ferske rundstykker :) Vi betalte 7 euro uten strøm.


Det var jo der den STORE ulykken skjedde - OT fant ikke lommeboka si!!!!! Borte vekk!!!!! I ett par timer - nok til å sperre bankkort og jeg ble rimelig svett av å innse at jeg kom til å bli sjåfør i 4 uker!!!!

Men det ordnet seg jo :) Etter å ha sjekket alle mulige rare plasser fant vi den i hanskerommet (som vi hadde sjekket minst 20 ganger før), jeg husket til og med at jeg hadde lagt den der......

Så var det å dure avgårde på autobahn igjen - fryktelig kjedelig vei!!!! Ser ikke en dritt!!! Ikke en by i nærheten - men det går jo fortere enn å kjøre på de litt mindre veiene, selv om de er myyyyye koseligere. Men noen ganger blir det kun transport og da er det greit å holde seg på de kjappe veiene. Rigmor gikk fint i 100 første året vi kjørte i Tyskland. I fjor var det 110. Og i år var det 120. Så det så :)

Vi har jo med oss kjøkken på tur - for ikke å snakke om pålegg hjemmefra!!!! Iår hadde vi med 4 Hapå, 1 kilo brunost, 3 pakker fårepølse og 4 smøroster!! Ikke at vi er kresne MEN det er jo det vi er vant til å spise!! Så vi har forståelse for de tyske bobilturistene i Norge som har med seg mat hjemmefra - det er ikke alltid det er prisen det kommer an på! Men matvaner!

Her er dagens lille lunsj.....


Dagens mål var Köln, og det klarte vi med glans. Vi hadde plottet inn stellplatz her og; Reisemobilhafen Köln.
Her møtte vi ett par fra Grimstad, alltid koselig å prate med andre norske på tur :)) Vi betalte 8 euro uten strøm.

Plassen ligger lettvint til, bare til å følge Rhinen inn til sentrum. Vi syklet inn og det tok vel ca 10 minutter. Men vi likte oss igrunn ikke noe særlig i byen. Joda Kölnerdomen var prektig og verdt et besøk, men da vi kom inn på søndag ettermiddag var det lite turister der, flest uteliggere, tiggere (1 meter fra både inngangen og utgangen av kirken), og rusa folk. Og de var temmelig innpåslitne. Så vi spiste god middag og syklet tilbake til Rigmor. Kanskje byen viser seg fra en penere og mer turistvennlig side midt på dagen. Håper det.

Sånn ser jeg ut når jeg sulten.................


Og da vi fant en koselig restaurant bestilte vi biff og en halvliter øl. Fikk ølen og kikket oss rundt på de andre gjestene - oppdaget at alle andre satt der med 0,2 øl!! Hvorfor????? Aner ikke - har ikke skjønt det ennå! Men det er jo klart - vi er jo nordmenn, drikker når vi er på tur vi se!!!! Sånn er det bare!! Alle andre bare pingledrikker....

Bis bald :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar