fredag 22. juli 2011

Rhinen og Mosel

Vi følte vi var kommet til bobil-mekka!!!

Å kjøre bobil langs Rhinen og Mosel viste seg å være et eldorado for oss bobilturister. Det krydde av campingplasse, stellplasser og bobilparkeringer. Og det var jaggu mange tyske bobiler ute på veiene også, og som vanlig når vi er på tur - knapt en norsk bobil å se! Er det vi som skremmer dem bort? Skulle nesten tro det..... Enda så sosiale vi er - eller vent, kanskje det er det som er feilen med oss........he he he.

Vi fant "turistveien" ut av Köln, som viste seg å være rimelig kjedelig egentlig. Kjørte gjennom mange små tettsteder, men det ble ikke stopp før Koblenz. Vi prøvde oss på stellplassen, men den var langt utenfor byen så det ble en parkeringsplass midt i sentrum isteden. Planen var å besøke "hjørnet" - Deutsches Eck -  der hvor Rhinen og Mosel møtes, men det er en happening i Koblenz fra april til oktober; BUGA, "nasjonal hage show" (direkte oversatt fra engelsk.....) og da kostet det 20 € pr stk for å komme bort til hjørnet. Det gadd jo ikke vi!!!!

The German Corner, view from Ehrenbreitstein fortress - Foto: Koblenz Touristik

Men det ser jo kult ut da!!!! Koblenz feiret 2000 år i 1992 og er en flott by - men når 87% av byen ble ødelagt under 2. verdenskrig blir den ikke så gammel allikevel..... selv om mye er bygget opp igjen, og gamlebyen er absolutt verdt et besøk.
Og de har en morsom fontene - hvor mange perioder i byens eksistens vises; fra romertiden og oppover :)

Vi var der noen timer før vi fartet videre langs Mosel til Burgen - men det kommer i neste kapittel!

Nå er det helg og Rigmor tar en tur til Rosendal - auf wiedersehen!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar